Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: کمبود ویتامین D. در ۷۰ درصد از بزرگسال و ۶۷ درصد از نوجوانان کشور شایع است.

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان، زهرا عبداللهی با اشاره به مطالعات انجام شده در دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران و آزمایشگاه ملی سلامت در زمینه ریزمغذی ها، اظهار داشت: تمام گروه‌های سنی در کشور با کمبود ویتامین D.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مواجه هستند، به طوری که کمبود این ویتامین در ۶۷ نوجوانان، ۸۶ درصد زنان باردار، ۶۲ درصد کودکان ۶ ساله و ۷۰ درصد بزرگسالان شایع است.

وی با اشاره به پیامد‌های غیر قابل جبران کمبود ویتامین D. و تحمیل هزینه‌های هنگفت به نظام سلامت، تصریح کرد: کمبود این ویتامین خطر ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر مانند دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی، انواع سرطان ها، ام اس، آسم، آلرژی و پوکی استخوان را افزایش می‌دهد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: راهکار موثر و عملی که می‌تواند شیوع کمبود ویتامین D. را در کشور کاهش دهد، غنی سازی مواد غذایی با این ویتامین است که با توجه به اجرای برنامه ملی غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک در کشور، برنامه افزودن ویتامین D. نیز به عنوان یک راهکار، می‌تواند اثربخش باشد.

وی با اشاره به اینکه غنی سازی آرد با ویتامین D. در اولویت برنامه‌های معاونت بهداشت و سازمان غذا و دارو است، گفت: پایلوت این برنامه به مدت یک سال با کمک‌های تکنیکی مشاوران بین المللی از سازمان بهداشت جهانی و یونیسف در بیرجند اجرا می‌شود.

عبداللهی خاطرنشان کرد: در طول اجرای پایلوت این برنامه، قابلیت اجرایی و پروتکل کنترل کیفیت تدوین می‌شود و پس از آن ویتامین D. نیز در برنامه ملی غنی سازی آرد قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه غنی سازی آرد با ویتامین D. در نان‌های چهارگانه تافتون، سنگک، لواش و بربری که در برنامه غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک هستند، انجام می‌شود، گفت: این طرح در سه کارخانه آرد بیرجند دنبال می‌شود که براساس گزارش‌های سازمان غذا و دارو فعالیت‌های خوبی در این زمینه در حال انجام است.

عبداللهی همچنین در مورد منابع تامین D. ویتامین، اظهار داشت: اقدامات لازم برای واردات ویتامین D. توسط سازمان غذا و دارو سازمان‌های بین المللی یونیسف و بهداشت جهانی صورت گرفته است تا واردات سریع‌تر انجام شود و تولیدکنندگان داخلی بتوانند پرمیکس آهن، اسید فولیک و ویتامین D. را تولید کنند تا برنامه در اسرع وقت آغاز شود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ویتامین وزارت بهداشت تغذیه بهداشت جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۱۱۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش ماما در برنامه سلامت خانواده تعریف شده است

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین فرشیدی، در مراسم روز جهانی ماما که در سالن هتل قلب بیمارستان شهید رجایی برگزار شد، افزود: حمایت از خانواده و اجرای قوانین جوانی جمعیت، برگزاری دوره‌های آموزشی منشور کرامت بارداری، برگزاری دوره‌های آموزشی هادیان زندگی و تربیت مربی در راستای حفظ حیات جنین، ازدواج به هنگام و تشویق به فرزندآوری از اقدامات انجام شده در حوزه مامایی است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: ماماها در زمینه مشاوره فرزندآوری، سلامت دختران، ارتقای سلامت مادران و ترویج زایمان طبیعی، نقش بی بدیل دارند و در این زمینه ارائه مراقبت‌های حضوری و غیرحضوری به مادران و برگزاری جلسات مجازی برای مادران باردار نیز انجام می‌شود.

وی، مراقبت و بررسی تکامل و رشد کودکان را از دیگر اقدامات ماماها در کشور دانست و افزود: آموزش پیشگیری از رفتارهای مخاطره آمیز، غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان سینه و بررسی تاریخچه باروری از جمله دیگر اقدامات وزارت بهداشت با محوریت ماماها است.

فرشیدی گفت: آموزش حین ازدواج، مشاوره‌های فرزندآوری، همچنین آموزش‌های غربالگری تشخیص زودرس ناباروری از جمله اقدامات ماماها در سراسر کشور است.

وی با بیان اینکه ماماها در حفظ و ارتقای سلامت خانواده نقش دارند، اظهار کرد: خدمات بارداری و غیربارداری تحت پوشش بیمه قرار گرفته است، زیرا این قشر نقش بی بدیلی در ارتقای سلامت دختران، زنان و مادران خواهند داشت.

معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: در سراسر کشور بیش از ۲۰ هزار ماما مشغول به فعالیت هستند و نقش آنها در موضوع سلامت خانواده نیز تعریف شده است.

فرشیدی در پایان تاکید کرد: باید به فرهنگ جوانی جمعیت و خانواده توجه ویژه‌تری شود و در این راستا، ماماها نقش مهم و کلیدی در حوزه جوانی جمعیت دارند.

کد خبر 6099747 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • پوکی استخوان و ضعف ایمنی بدن به‌دلیل کمبود این ویتامین
  • حرف زدن درباره کمبود دارو مهم‌تر است یا پوشش کارکنان داروخانه؟/وقتی وزارت بهداشت به جای تامین دارو به چیزهای دیگری فکر می‌کند! (فیلم)
  • ویتامین‌هایی که کمبود آن‌ها سبب سر درد می‌شود
  • برنامه دولت برای واگذاری های سال ۱۴۰۳ اعلام شد/ کیش ایر در اولویت
  • نقش ماما در برنامه سلامت خانواده تعریف شده است
  • ویتامین B روی عصبانیت چه اثری دارد؟
  • این ویتامین‌ها را بخورید و لاغر بمانید
  • کمبود نیروی انسانی ماندگار چالش اصلی بهداشت ودرمان هرمزگان
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • ۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود